Tulostettava versio
Etusivu  | Koulutukset  | Asuminen  | Hintatiedot  | Ajankohtaista  | Työelämäpalvelut  | Kuvagalleria
Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto
Mediajournalismi
Kohti yhteiskuntatietoa ja -taitoa
Kuvataide
Valokuvaus
Visual Design
Kulttuurituotannon suuntaavat opinnot
Ammatillinen lisäkoulutus
Lyhytkurssit
Maahanmuuttajat
Kesäkurssit


 

KUVATAIDE, 30 ov
1.9.2014. - 29.4.2015

Hakuaika opintoihin on alkanut.

Mitä ja kenelle?

Kuvataiteen opintolinja on osa vapaan sivistystyön opintoja. Opinnot suuntaavat opiskelijan henkilökohtaisen näkemyksen ja taitojen vahvistamiseen. Kuvataidelinjalla opitut taidot ja työskentelytavat antavat pohjaa useille aloille. Monet kuvataidelinjan opiskelijoista hakevat lisäpotkua korkeakouluhakuihin tai syvempää näkemystä taiteen harrastamiseen.

Kuvataidetta opitaan tekemällä, joten työskentely taiteen parissa on linjan keskiössä. Meillä piirretään, maalataan, kuvataan, rakennetaan, kerätään, koostetaan ja keskustellaan. Vastuuopettajamme Eeron lisäksi kursseilla vierailee muita ammattitaiteilijoita.

Opinnot soveltuvat kaikille kuvataiteesta ja visuaalisesta ilmaisusta kiinnostuneille. Osaamista ei tarvitse olla, innostusta ja avointa mieltä kylläkin.

Opinnoista peritään opintomaksu, jota voi kattaa esimerkiksi KELAn opintotuella. Opintomaksu sisältää lounaan, keskeisten opintomateriaalien (ei kirjoja) kulut, laitteiden ja opetustilojen käytön sekä opinto-ohjelman mukaiset erityismateriaalit. Lisäksi opiskelijat maksavat avoimen yliopiston arvosanoista niistä säädetyt maksut, mikäli opiskelija haluaa näitä opintoja suorittaa.

Vapaan sivistystyön opiskelijoilla on mahdollisuus myös majoittua opistolla lisämaksusta.

Opinnot

Kuvataiteen opinnot koostuvat pääsääntöisesti taitokursseista ja ilmaisukursseista. Taitokurssit sisältävät mm. perspektiivipiirtämistä, värioppia, mallipiirustusta ja valokuvauksen tekniikkaa. Ilmaisukursseilla sovelletaan taitokursseilla saatuja taitoja opiskelijan oman ilmaisun kehittämisessä. Ilmaisukursseja ovat esimerkiksi maalauksen ja piirtämisen jaksot sekä omien taideprojektien suunnittelu ja toteutus. Itseohjautuvia työpajoja voidaan myös räätälöidä opiskelijan tarpeiden mukaisiksi.

Vapaan sivistystyön opinnot kestävät syyskuun alusta huhtikuun loppuun: syyskaudella opetusta on 16 viikkoa, kevätkaudella 15 viikkoa. Opiskelijalla on mahdollisuus valita koko lukuvuosi tai syys/kevätlukukausi. Kontaktiopetusta on noin viisi tuntia päivässä.

Opintoihin hakeminen ja lisätiedot

Opintoihin hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakukaavake. Linjan opiskelijat valitaan hakemuksien perusteella. Lisätietoja hakuprosessista antaa opintosihteeri Johanna Roine, puh. 0207 488 610, johanna.roine@harjattula.fi.

Kuvataiteen opinnoista vastaa kuvataiteilija, taiteen maisteri Eero Merimaa, puh. 020 748 8609, eero.merimaa@harjattula.fi.

Tutustu opiskelijoihin töihin METAssa tai lue kuulumisia kuvataidelinjan blogista.

Nimetön
 
TekijäSami Janson

Kuvataide -08/-09
TekniikkaVärikynät, akryyli, tussi
Julkaistu: 24.03.2014 klo 09:28