Tulostettava versio
Etusivu  | Koulutukset  | Asuminen  | Hintatiedot  | Ajankohtaista  | Työelämäpalvelut  | Kuvagalleria
Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto
Mediajournalismi
Kohti yhteiskuntatietoa ja -taitoa
Kuvataide
Valokuvaus
Visual Design
Kulttuurituotannon suuntaavat opinnot
Ammatillinen lisäkoulutus
Lyhytkurssit
Maahanmuuttajat
Kesäkurssit


 

Illustrator- ja InDesign-kurssit syksyllä 2014

1) Adobe Illustrator CS6, 15.-19.9.2014

Opetusta on ma-pe kello 17-20, yhteensä 15 t. Kurssin hinta on 250 €.

Adobe Illustrator vektoripiirto-ohjelmalla luodaan piirroksia ja grafiikkaa sekä sähköisiin että painettaviin julkaisuihin. Kurssilla tutustutaan ohjelman piirto-ja taitto-ominaisuuksiin sekä tehdään paljon harjoituksia (mm. logo, pohjapiirros, lehti-ilmoitus jne).

Kurssille osallistuminen edellyttää normaalia tietokoneen käyttötaitoa, mutta ei aikaisempaa kokemusta taittotyöstä. Kurssin jälkeen osaat luoda ja muokata grafiikkaa ja käyttää Illustratoria kuvankäsittelyn ja taittamisen apuvälineenä.

Kurssin sisältö lyhyesti: Digitaalisen grafiikan perusteet - Vektori vs. bittikartta; objektien luominen ja hallinta; piirtotyökalut; reittien ositus ja yhdistäminen; järjestys ja tasaaminen; Bezier-logiikka (reittityökalu); värit (värien oikeaoppinen käyttäminen, täytöt ja viivat, liukuvärien käyttö); teksti (tekstin luominen, tekstityökalun käyttö, tekstin asetukset, polkua seuraava teksti); tasot (Layerit); bittikarttagrafiikan (esim. valokuva) tuonti taittoon; bittikartan vektorointi; graafiset kuvaajat.

Kurssin hinta 250 € sisältää opetuksen, tulosteet sekä kahvin&kahvileivän jokaisena kurssi-iltana.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: opisto@harjattula.fi tai opintosihteeri Johanna Roine, puh. 020 748 8610.

2) Adobe InDesign CS6, 6.-10.10.2014

Opetusta on ma-pe kello 17-20, yhteensä 15 t. Kurssin hinta on 250 €.

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka tuottavat tiedotteita, esitteitä, ilmoituksia, lehtiä tai muuta markkinointimateriaalia ja haluavat oppia oikeat ja tehokkaat työtavat. Kurssille osallistuminen edellyttää normaalia tietokoneen käyttötaitoa, mutta ei aikaisempaa kokemusta taittotyöstä.

Kurssilla tehdään käytännönläheisiä harjoituksia, kuten A4-esite, lehti-ilmoitus jne. Kurssin jälkeen osaat luoda julkaisuvalmista materiaalia viestintään ja markkinointiin.

Kurssin sisältö lyhyesti: Julkaisun suunnittelu ja perusasetukset, InDesignin käyttöliittymän mukauttaminen, tekstikehykset ja tekstinkäsittely InDesignissa, tekstin tuominen Wordistä, tekstin juoksutus ja rivirekisteri, julkaisukelpoiset kuvat, kuvakehykset ja tekstinkierrätys, värit ja kehysten muotoilu, kappale- ja merkkityylit, objektityylit, julkaisumallit ja valmiit sivupohjat, koevedoksen tulostaminen, esitarkastus ja profiilien muokkaus, painovalmis pdf ja julkaisupaketin tallentaminen.

Kurssin hinta 250 € sisältää opetuksen, tulosteet sekä kahvin&kahvileivän jokaisena kurssi-iltana.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: opisto@harjattula.fi tai opintosihteeri Johanna Roine, puh. 020 748 8610.

Uutta: tule viettämään hyvinvointiviikkoa

Hyvinvointiviikon (5 vrk) aikana voit unohtaa arjen ja rentoutua kartanomiljöössä. Täysihoidon lisäksi ohjelmassa on liikuntaa (ohjattuina mm. vesijumppaa ja senioribailatinoa, lisäksi mahdollisuus omatoimiseen liikuntaan), kädentaitoja, kulttuuria ja hyvinvointia tukevia luentoja.

Viikon hinta on 390 €. Lisäksi lisämaksusta voit varata fysikaalisia hoitoja, kampaajan tai kosmetologin. Ja kun keräät neljän hengen ryhmän, kaikki neljä saavat 10 % alennusta kurssin hinnasta!

Vuoden 2014 hyvinvointiviikkojen ajankohdat ovat 14.-19.7, 11.-16.8. ja 13.-18.10. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: opisto@harjattula.fi tai opintosihteeri Johanna Roine, puh. 020 748 8610.

Paasikivi-Opiston juhlapyhät ja muut lyhytkurssit

Paasikivi-Opistolla voi viettää niin joulua, pääsiäistä kuin juhannustakin. Suurin osa kurssilaisista tulee jonkin järjestön kautta (Naiset Yhdessä ry - NASY, Kansallinen Senioriliitto), mutta kursseista voi tiedustella myös suoraan opistolta. Lisätietoa saa opintosihteeriltä.

Juhlapyhien lyhytkurssit ovat avoimia kaikille, mutta kurssien ohjelmat on yleensä laadittu senioreita silmällä pitäen. Kursseilla on rentoutumisen lisäksi kevyttä liikuntaa, kädentaitoja, kulttuuria ja erilaisia luentoja. Juhlapyhien kursseihin kuuluu täysihoito.

Kurssille voi tulla yksin, pariskuntana tai vaikkapa ystävän kanssa.

Hinnat 2014: pääsiäinen 350/450 €, juhannus 400/500 €, joulu 450/550 €. Hinta riippuu valitusta majoitusvaihtoehdosta, yhden hengen huoneesta lisämaksu 50 €. Hintaan sisältyvät täysihoito sekä kurssiohjelma.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: maarit.saikkonen@harjattula.fi tai puhelimitse 020 7488 672.

Senioriakatemia 19.-24.5.2014

Senioriakatemian ohjelmassa on korkeatasoisia asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista muun muassa historian, talouden, politiikan, kulttuurin ja terveystiedon aloilta.

Ohjelmassa on myös kulttuuriretki Turkuun. Tärkeässä osassa Senioriakatemiassa ovat myös yhteiset keskustelut ja liikunta Harjattulan kauniissa keväisessä ympäristössä.

Tutustu Senioriakatemian mielenkiintoiseen ohjelmaan. Kurssin hinta on 230 €. Lisäksi teatteriretkelle lähtevät maksavat itse lipun hinnan (15 €) ja kulttuuriretkelle lähtevät bussin hinnan (10-15 €).

Lisätietoja kurssista antaa Heikki Toimi (etunimi.sukunimi@harjattula.fi). Ilmoittautumiset ottaa vastaan Maarit Saikkonen.

Päiväleirit koululaisille 2014

2.-6.6.2014: Englantia alakoululaisille: learning by doing

9.-13.6.2014: Teemana taide

Kahtena ensimmäisenä koulujen kesälomaviikkona järjestämme päiväleirejä, jotka on suunnattu alakoululaisille. Ohjelmassa on monipuolisesti erilaista ohjattua toimintaa, ja opiston virikkeellisellä kampusalueella viihtyy varmasti jokainen lapsi!

Opistolle tullaan ma-pe bussilla numero 15, joka lähtee Kauppatorilta kello 8.45. Leirin opettaja on bussissa mukana. Bussi tulee takaisin Kauppatorille noin kello 15.50.

Leirin hinta on 120 € / viikko. Hinta sisältää leiriohjelman, materiaalit, lounaan, välipalan ja tapaturmavakuutuksen. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja leirit toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: mari.nurmio@harjattula.fi tai p. 0207 488 615

Juhannus 2014

Tule viettämään rentouttava juhannus vihreään Kakskertaan! Juhannuskurssillamme saat nauttia valmiiksi katetuista ruokapöydistä ja unohtaa kiireen ja stressin.

Hintatiedot

400 € , majoittuminen Keikkulassa.

500 €, majoittuminen Saukkolassa/Talonpojassa/Pehtoorissa.

Yhden hengen huoneesta lisämaksu 50 e. Kaikki hinnat sisältävät kurssiohjelman, majoituksen ja täysihoidon (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja kevyt iltapala). Lisämaksusta mahdollisuus hierontaan / muuhun hoitoon: tiedustele asiaa Maarit Saikkoselta.

Ohjelma

Majoittuminen alkaa 19.6.kello 12. Kotiinlähtö on 24.6. kello 11. Tarkempi ohjelma jaetaan osallistujille tulopäivänä, mutta juhannuksen ohjelmaan kuuluu mm. ohjattua liikuntaa, luentoja sekä juhannustanssit. Kurssilaiset pääsevät tutustumaan saaristoon myös Inga-Lill -aluksen kannelta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Maarit Saikkonen (etunimi.sukunimi@harjattula.fi), puh. 020 748 8672.

Julkaistu: 23.06.2014 klo 08:52