Tulostettava versio
Etusivu  | Koulutukset  | Asuminen  | Hintatiedot  | Ajankohtaista  | Työelämäpalvelut  | Kuvagalleria
Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto
Mediajournalismi
Kohti yhteiskuntatietoa ja -taitoa
Kuvataide
Valokuvaus
Visual Design
Kulttuurituotannon suuntaavat opinnot
Ammatillinen lisäkoulutus
Lyhytkurssit
Maahanmuuttajat
Suomen kielen ja kansalaistoiminnan opinnot
JAVAK
NUMA
Kesäkurssi
Opiskelijatarinoita
Kesäkurssit


 

Koulutukset maahanmuuttajille

Paasikivi-Opistossa on kursseja maahanmuuttajille ympäri vuoden. Lyhimmät kurssit kestävät 2 kuukautta ja pisin kurssi on koko lukuvuoden eli 9 kuukautta. Lue tältä sivulta lyhyet kuvaukset opinnoista: tarkemmat tiedot löytyvät jokaisen kurssin omalta sivulta.

NUMA-kurssilla on vapaita paikkoja. Katso lisätiedot ja hakuohjeet NUMA-sivulta.

Tietoa muista koulutusmahdollisuuksista Turun alueella löydät nivelvaiheoppaasta.

Suomen kielen ja kansalaistoiminnan opinnot

Syyslukukauden opinnot kestävät noin 4 kuukautta (450 h, 18 opintoviikkoa) ja kevätkauden opinnot noin 5 kuukautta (500 h, 20 opintoviikkoa). Kursseilla opiskellaan suomen kieltä, työelämä- ja yhteiskuntataitoja sekä tietojenkäsittelyä. Opetusta on 5 tuntia päivässä, 25 tuntia viikossa.

Pääsyvaatimuksena kurssille ovat perustiedot suomen kielestä (noin taitotaso A2). Ennen kurssia hakijat kutsutaan pääsykokeeseen. Opiskelijavalinnat tehdään pääsykokeen jälkeen. Kurssilla opiskelijat jaetaan kielitaidon mukaan tasoryhmiin.

Opintoihin on mahdollista saada kotoutumistukea tai Kelalta opintotukea.

Lue lisää koulutuksesta ja tarkista hakuajat tästä.

JAVAK eli jatko-opintoihin valmentava koulutus

Opinnot kestävät koko lukuvuoden, eli ne alkavat elokuussa ja päättyvät toukokuussa. Opintojen laajuus on 38 opintoviikkoa. Kurssilla opiskellaan suomen kieltä, työelämä- ja yhteiskuntataitoja, tietojenkäsittelyä sekä erilaisia taideaineita. Opetusta on vähintään 25 tuntia viikossa.

Pääsyvaatimuksena kurssille on taitotaso B1. Opiskelijat valitaan kurssille hakemuksen ja haastattelun avulla.

Lue lisää koulutuksesta ja tarkista hakuajat tästä.

NUMA eli nuorten maahanmuuttajien suomen kielen opinnot

Opinnot kestävät koko lukuvuoden, eli ne alkavat syyskuun alussa ja päättyvät toukokuun lopussa. Opintojen laajuus on 36 opintoviikkoa. Kurssilla opiskellaan suomen kieltä, arkielämän yhteiskuntataitoja, tietotekniikkaa sekä matematiikkaa, fysiikkaa ja englantia. Lisäksi harjoitellaan jatko-opinnoissa tarvittavia taitoja, kuten opiskelutekniikkaa ja työelämän viestintää. Opetusta on vähintään 25 tuntia viikossa.

Opiskelijoiden on hallittava vähintään suomen kielen perustaidot (A1.3) tullessaan kurssille. Opiskelijat valitaan koulukseen hakemusten perusteella.

Lue lisää koulutuksesta ja tarkista hakuajat tästä.

Suomen kielen kesäkurssit

Opinnot kestävät kaksi kuukautta (kesä-elokuu). Opintojen laajuus on 8 opintoviikkoa. Kurssilla on vain suomen kielen opintoja. Opetusta on 25 tuntia viikossa.

Erityistä pääsyvaatimusta kurssille ei ole. Opiskelijat valitaan kurssille hakemusten perusteella niin, että on mahdollista saada tasoryhmät.

Opintoihin on mahdollista saada opintotukea Kelalta.

Lue lisää koulutuksesta ja tarkista hakuajat tästä.